Håll ansiktet ungt och friskt – 5 tips

I tonåren drabbas många av finnar och oljig hy, därefter blir den torr och tids nog kommer rynkor och pigmentförändringar. Att hålla ansiktet ungt och friskt är en utmaning för personer i alla åldrar och det är fler faktorer som spelar in än vad man kan tro.

Kanske går du på ansiktsbehandling ibland utan att märka någon större skillnad – då kan det till exempel ha med dina matvanor att göra! Nedan följer 5 bra tips att följa för den som vill hålla sitt ansikte ungdomligt och friskt så länge som möjligt.

Se över kosten

Det man stoppar i sig syns också på utsidan – inte bara på hur mycket eller lite man väger. Det syns också i ansiktet och det finns bättre och sämre produkter att välja. Den med problemhy har inte helt sällan dåliga och näringsfattiga kostvanor, något som ganska enkelt kan ändras.

Socker är som vanligt en stor bov så vet du med dig att du är en trogen konsument kan det vara en bra idé att dra ner – detsamma gäller med hårt processad mat. Satsa istället på att äta så rent som möjligt med hjälp av näringsrika livsmedel så som avokado, blåbär, fet fisk och olivolja. Din hud kommer att tacka dig!

Undvik solen

En annan stor bov när det gäller hud är solen. Speciellt ansiktet utsätts för skadliga UV-strålar vilket ganska snabbt kan sätta sina spår. Den som utsätter sig mycket för sol utan just något skydd kommer också att åldras snabbare rent utseendemässigt. Dessutom ökar risken för hudcancer och andra hudsjukdomar.

Undvik direkt solljus under dagens varmaste timmar, skydda gärna med en hatt eller keps och viktigast av allt – använd solskyddsfaktor.

Gå på ansiktsbehandling

Då och då kan det vara trevligt att ge ansiktet en boost i form av ansiktsbehandling. Här finns mycket att välja bland, alltifrån behandling med laser till klassisk ansiktsbehandling hos amytiz.se. Det viktiga är att man får ansiktet och porerna ordentligt rengjorda med jämna mellanrum, samt att man behandlar hyn med lämpliga produkter.

En enklare ansiktsbehandling kan man göra hemma själv men det finns flera fördelar med att låta en hudterapeut utföra jobbet ibland. Har du aldrig provat kommer du bli förvånad över förändringen som sker med en gång – ökad lyster och känslan av en spänstigare hud är inte ett ovanligt resultat av just en ansiktsbehandling.

Rengör och återfukta

Mellan besöken på salong för ansiktsbehandling är det viktigt att man rengör och återfuktar sitt ansikte på egen hand. Använd en ansiktsrengöring varje dag och fyll på med en fuktgivande kräm direkt efteråt. Svårare än då behöver det inte vara!

Låt huden vila

Smink har en tendens att täppa till porerna och kan ge problem med både torr och fet hy. Se till att vila från sminket ibland för att ge huden att chans att andas och återhämta sig! Tänk på att skönhet kommer inifrån!

Många små förändringar kan göra huden och ansiktet starkare. Visst är det naturligt att åldras men det skadar inte att se över sina vanor även om man inte besväras av en rynka eller två.