Posted on Leave a comment

Vilka tjänster erbjuder en flyttfirma? 

Om du överväger att anlita en flyttfirma kan det vara bra att se över vilka tjänster som flyttfirmor faktiskt erbjuder. Själva transporten är nämligen bara en tjänst av vad många flyttfirmor erbjuder. Generellt arbetar flyttfirmor med att hjälpa till när man flyttar. Hur det ser ut kan variera mellan olika flyttfirmor och kunder. 

Bärhjälp 

Det är oerhört tungt och fysiskt påfrestande att flytta, vilket en flyttfirma kan hjälpa dig med. En flyttfirma kan sköta allt det tunga. Alla tunga möbler och flyttkartonger kan din flyttfirma hantera och bära. Du slipper tära på ryggen och kan lämna över jobbet till professionella flyttare som har kunskap kring hur man ska bära på rätt sätt och flytta effektivt. De har dessutom tillgång till all utrustning och hjälpmedel som kan behövas för att flytta tunga möbler på ett säkert sätt. 

Transport 

Transporten är en annan tjänst som alla flyttfirmor erbjuder. Det är trots allt på grund av transporten som många väljer att anlita en flyttfirma. Många flyttfirmor arbetar med både långväga och kortväga flyttar. Det kostar självklart mer att anlita en flyttfirma om du ska flytta långt i jämförelse med en kortväga flytt. Du betalar ofta ett timpris, vilket innebär att ju längre tid det tar för flyttfirman att utföra flytten, desto mer betalar du. Det som kan vara skönt för dig som ska flytta långt är att med hjälp av en flyttfirma kan du få med hela ditt bohag på en vända. 

Packhjälp 

Numera erbjuder många flyttfirmor även packhjälp, vilket är en fantastisk tjänst som många utnyttjar. Ofta får du låna flyttkartonger och packmaterial av flyttfirman och flyttfirman kommer helt enkelt hem till dig och hjälper dig packa ihop ditt bohag. Vissa tycker det kan kännas lite konstigt att låta en flyttfirma gå igenom alla sina grejer, medan andra tycker det är en bra tjänst att utnyttja. Om du har brist på tid kan packhjälp vara otroligt hjälpsamt. 

Magasinering 

Vissa flyttfirmor kan även lösa magasinering för sina kunder. Magasinering innebär kort och gott en förvaring av dina saker i ett säkert förråd. Det kan passa dig som exempelvis ska flytta ihop med din partner och behöver en tillfällig lösning för att förvara dina möbler. Vissa flyttfirmor äger alltså dessa typer av förråd och kan hjälpa dig förvara dina saker på en säker plats till en fast kostnad. Om du behöver magasinering kan det vara smidigt att anlita en flyttfirma som erbjuder denna tjänst. Det kan vara enklare att bara ha att göra med ett företag istället för att anlita olika företag för vardera tjänst. 

Städhjälp 

Flyttstädning är ett moment av en flytt som är viktig att komma ihåg. Många väljer att anlita en städfirma för att utföra flyttstädningen eftersom det är otroligt tidskrävande och jobbigt. På grund av att många privatpersoner väljer att separat anlita både en flyttfirma och städfirma inför flytten har många flyttfirmor börjat erbjuda städhjälp. Du kan alltså få flytthjälp och flyttstädning av ett och samma företag. Notera att det inte är en tjänst som alla flyttfirmor erbjuder, men det förekommer i branschen. Om du vill anlita hjälp till båda delarna finns det en del fördelar med att välja en flyttfirma som erbjuder en helhetslösning. Det blir ofta billigare att köpa flera tjänster från samma firma än att köpa olika tjänster från olika firmor i branschen. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *