Posted on

Vad kostar det att hyra flyttkartonger?

Känns det onödigt att köpa flyttkartonger när ni bara behöver dem under någon månad och sedan förväntas på länge på nästa adress? Hyr dem istället. Det är knappast speciellt dyrt och har ni planerat att få hjälp från flyttfirma är det inte ovanligt att ni kan hyra dem mot att enbart betala utkörningsavgiften.

Att köpa eller hyra flyttkartonger handlar inte enbart om en ekonomisk fråga. Det är många som väljer hyresalternativet för att slippa tiden det tar att köpa, frakta och sedan förvara eller sälja dem. Så vad kostar det? En flyttfirma i Stockholm anger följande priser på deras hemsida.

Gardrobskartong

Namnet på dessa flyttkartonger varierar något men har generellt samma funktion. En hög kartong som blir en portabel garderob. Häng in alla kläderna direkt från garderoben, flytta kartongen och häng in allt på nya platsen. Utan att kläderna behöver skrynklas eller packas ner.

Pris – 60 kr per kartong

Utkörning

En av fördelarna med att hyra flyttkartonger är att man kan få den levererade till dörren. Gå in på hemsidan till en flyttfirma, boka hur många kartonger för flytt från https://nordiskaflyttkompaniet.se/ ni vill ha, välj leveransdatum och få dem sedan utkörda av den flyttfirma som hyr ut dem. När ni sedan är klara med flytten kontaktar ni dem igen varpå de hämtar kartongerna.

Pris – 250 kr per körning. Ska de alltså både hämta och lämna blir priset 500 kr. Detta oavsett om kunden köper eller hyr kartonger.

Hyra flyttkartonger

Denna flyttfirma väljer inte att hyra ut kartonger till kunder som inte anlitar dem. Däremot kan alla kunder som anlitar just denna flyttfirma få låna kartonger gratis. Det man i så fall betalar för är utkörning och hämtning.

Pris – I detta fall gratis för kunder. Andra flyttfirmor har priser kring 10 – 20 kr st.

Köpa begagnade kartonger

Istället för att hyra kartonger är ett alternativ att köpa begagnade. Det bör faktiskt bli det billigaste alternativet då man sedan även kan sälja vidare många av dessa kartonger.

Pris – Denna flyttfirma säljer begagnade flyttkartonger för 25 kr/st. Det är alltså samma pris som det går att köpa nya kartonger för hos många butiker. Men här ska tilläggas att en flyttfirma alltid jobbar med de allra bästa lådorna. De ska själva både packa och flytta dem och kan inte tumma på kvalitén.

Köpa nya kartonger

Vill man vara säker på kvalité är det nya flyttkartonger som ska väljas. Då finns ingen risk för oupptäckta skador som kan innebära att kartongen går sönder under flytt.

Pris – Kostar i detta fall 35 kr/st.